Gymkompisar på Empower

Hej Hanna Åslund! Du och Tobias Björnudd jobbar med UX och innovation. Ni är också “gymkompisar” på Ambition Empower. Vad betyder det?
– Ha ha! Ja, kompetensutveckling är lite som att träna. Det blir både bättre och roligare om man gör det tillsammans!
– Att lära tillsammans med andra är ett bra sätt att växa. Extra bra blir det när det är tillsammans med personer som man jobbar med till vardags. Det gör det enkelt för oss att relatera det vi lär oss till vår egen vardag på Tillväxtverket, och snabbt omsätta det i praktiken.

Vad tycker du om upplägget som helhet, och hur gör ni rent praktiskt när ny “gymmar” tillsammans?
– Jag gillar verkligen upplägget. Det är bra att det är varje vecka. Det blir inte som en kurs, utan man lär sig något nytt hela tiden.
– Tobias och jag bokar upp en timma i veckan tillsammans för att gå igenom och diskutera veckans material, eller för att reflektera kring det livemöte vi var med på senast.

Det låter som att ni har fått till er löpande kompetensutveckling väldigt bra. Vilka tips har du till andra som också vill få ut maximalt av Ambition Empower?
– Om du inte redan har det, så försök få med dig någon mer från din organisation. Man får ut så mycket mer när man kan diskutera det man lärt sig tillsammans med en kollega.
– Boka upp gemensam tid. Det är precis som med träning. Det är så lätt att man sugs in i allt annat som är viktigt, men om man har bokat tid med någon så blir det av, och man tar sig tid att investera i sig själv.
– Försök inte att följa alla spår. Det kan vara lockande, men det blir för mycket. Välj ETT. Jag följer Kim Goodwins spår, och sedan plockar jag delar av annat om jag hinner med.
– Till sist. Ta gärna anteckningar tillsammans. Tobias och jag använder Figjam, men det går så klart bra med vad som helst. Vi klipper in det vi tycker är viktigast, och skriver kommentarer. Det blir som ett gemensamt minne av våra reflektioner och det vi gått igenom.

Stort tack Hanna! Och lycka till med er fortsatta utveckling med Empower!

Ambition Empower är en medlemstjänst för kontinuerlig kompetensutveckling inom design och produktledarskap, optimerad för dig som vill fortsätta utvecklas trots att du har mycket att göra.

Gör sällskap med kollegor från H&M, SVT, Bosch, Hemnet, Atlas Copco, ASSA Abloy, Arbetsförmedlingen, Zington, Electrolux, Recorded Future, Tobii, Sectra, Stratsys, Skatteverket, Qlik, och många många fler.

Lär av de bästa! Utvecklas under ledning av:
🌟 Kim Goodwin – Design + Product Leadership
🦄 Susan Weinschenk – Design Research loves Strategy
🤖 Chris Noessel – AI Mastery for Design Leaders
💚 Per Axbom – Design Ethics is Good Business

Häng med du också! 🚀

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.