Välkommen Fredrika Lundkvist! 🎉

Fredrika, välkommen till Ambition! Härligt att ha dig här! Först av allt – hur började det hela?

– Jag har alltid varit duktig på teknik. Ända sedan grundskolan. Matte, teknik, fysik… Allt det där flöt liksom bara på under gymnasiet. När det blev dags att söka vidare kikade jag först på en massa tekniska utbildningar, men eftersom sång, musik, och skissande också varit en stor del av min uppväxt så ville jag gärna hitta något där det kreativa också fick ta plats. För min del så blev det en uppenbarelse när jag hittade just Teknisk Design på Chalmers i Göteborg. Där träffade allting helt rätt helt enkelt på vad jag kunde och kände att jag ville göra.

Teknisk design? En fantastisk utbildning vad det verkar. Jag har haft förmånen att arbeta med många från den utbildningen genom åren, och alla har verkligen varit grymt duktiga.

– Ja. Det som fick mig intresserad var en formulering i programbeskrivningen. Jag minns inte exakt, men det handlade om att det inte bara handlar om att göra coola grejer, utan om kreativ problemlösning för att skapa lösningar som fungerar i människors vardag. När någon frågar vad jag jobbar med brukar jag säga: Gör jag ett bra jobb så märker du inget. Gör jag ett fantastiskt jobb så blir det ett WOW!

Sant, och välformulerat. När visste du att du ville hålla på med just UX och tjänstedesign?

– Det är något vackert i det, tycker jag. Just mötet mellan teknik och kreativitet. För mig var det självklart redan under utbildningen. Det var också självklart att jag ville jobba som konsult. Jag älskar att sätta mig in i utmaningarna i olika verksamheter och branscher.

Och nu är du här, hos oss på Ambition. Vad hoppas du få uppleva här, och hur vill du utvecklas framåt?

– För mig handlar det om utveckling. Jag vill bli bättre på allt. Jag valde Ambition för att det finns så många duktiga och seniora kollegor som man kan lära sig av, och för att det finns så mycket bra tänk kring kompetensutveckling – med Empower och allt annat. Jag tror helt enkelt att det här är det bästa stället för mig. Med tiden hoppas jag växa i mitt ledarskap, och prova på olika ansvarsroller.

Det låter onekligen som att du är på rätt ställe. Fredrika, vi är så glada att ha dig här! ❤️

Vill du jobba tillsammans med Fredrika och med oss på Ambition. Kasta ett öga på jobbsidan, och hör av dig!

Välkommen Nina Svenningsson! 🎉

Hej Nina! Så fantastiskt att du äntligen börjat på Ambition! Först, lite back story, så… Hur började allt? Vad var det som gjorde dig intresserad av UX och tjänstedesign från början?

– För mig var detta inget givet. Under hela min uppväxt ville jag bli operasångerska eller musikalartist. Jag älskar att stå på scen. Efter gymnasiet blev det musikallinjen på Balettakademien i Göteborg. Sedan hann jag med allt från att underhålla turister på solsemester till att vara körsolist i operan Amadis, och ensemble i Jesus Christ Superstar. 

Ah. Att kunna “ta golvet” är alltid en god egenskap, inte minst när det gäller design. Så, vad var det som fick dig att byta bana? 

– En kombination av praktiska omständigheter. Dels måste man flänga runt väldigt mycket, och det kan väl vara trevligt, men det blir också svårt att göra något annat. Dels är det fruktansvärt svårt att livnära sig på musik. 

– När jag väl bestämde mig för att hitta något nytt var jag ganska orolig. Jag har gjort det jag brinner för… Kommer allt framåt att kännas som att jag “nöjer mig” med något? Jag provade mig fram. Tog lite kurser. Praktisk projektledning, arbetsledning… interaktionsdesign.. BOOM! Det här var ju grymt! Hur människor fungerar… Lösa problem… Fantastiskt! Det kändes helt rätt, och då blev det också dags att hoppa på “en riktig utbildning” istället för bara fristående kurser. För min del blev det Digital Design på högskolan i Kristianstad.

Kul! Det är ju verkligen inte alltid man känner att man hittar något som känns perfekt. Nu har du ju jobbat några år, och vet lite mer vad jobbet handlar om “egentligen”. Känns det fortfarande lika bra, eller saknar du musiken? 

– Ja, det känns fortfarande fantastiskt! En sak jag verkligen gillar med UX-yrket är att jag får grotta ner mig i olika områden för att förstå vilka utmaningar som finns och vad som kan göras bättre. För mig spelar det ingen roll om det handlar om en förbättrad fordonsupplevelse, att göra det enklare att leva med ADHD, eller att effektivisera hantering av avfall och containrar. Man får leva sig in i massor av olika situationer i sin vardag, och det är det inte många som får. Det är på vissa sätt faktiskt något som UX och musikal har gemensamt. 

– Och dessutom… Musiken har jag alltid med mig. Bara som ett exempel… Oavsett vad det handlar om så finns det alltid en sång som passar in, och när jag fick jobbet på Ambition så tänkte jag direkt på So Much Better från Legally Blonde. Just den scenen när Elle får reda på att hon är uttagen av en respekterad juridikprofessor som en av få praktikanter som får hjälpa till i ett, riktigt, uppmärksammat rättsfall. “Whoa! Is that my name up on that list? Does someone know that I exist? Is this a mistake? Am I even awake? Pinch me now to make sure!” Det känns helt enkelt fantastiskt att vara här!

Kul! Det är ömsesidigt! Vad ser du mest fram emot?

– Just nu är det bara fantastiskt kul att komma in i det här sammanhanget. Ambitions vision och mission går så bra in i det som jag själv tänkt på mycket under de senaste åren. Jag ser också fram emot att fortsätta utveckla mitt kunnande och mitt ledarskap. Det blir lätt att man glömmer bort sig själv lite på vägen, så det känns viktigt att knyta ihop allt, och det känner jag att jag kan göra här.

Tack Nina! Så kul att äntligen ha dig här!

Nyfiken på Ambition? Kolla in jobbsidan, och kontakta någon av oss, så berättar vi mer. 😊

Välkommen Lotta Agvard! 🎉

Hej Lotta, och VÄLKOMMEN till Ambition! Med 15+ års erfarenhet inom Customer/User Research från t.ex. Sony och UserZoom måste du vara en av landets mest erfarna UX Researchers, i alla fall i mötet mellan det fysiska och det digitala. Hur kom det sig att du började med just detta?

– Jag drivs av att hjälpa folk. Så har det varit ända sedan jag var liten, även om jag då så klart inte visste att jag skulle jobba med användar-research och digital produktutveckling som vuxen. Det enda jag var helt säker på då var att läkare inte skulle funka… Så fort jag ser någon som har ont så får jag ont på precis samma ställe.

Ha! Nä, även om det så klart är viktigt att känna *med* patienterna så skulle det så klart vara komplicerat. Så, hur kom det sig att det blev just UX Research som blev din grej?

– Jag minns inte hur jag hittade det, men jag ville läsa interaktionsdesign. Att skapa tekniska lösningar som verkligen funkar för människor kändes viktigt. Men, det fanns inte som grundutbildning när jag pluggade, så istället fick det bli systemvetenskap först, och sedan interaktionsdesign som magister. När jag var klar på Lunds Universitet började jag på Sony, och ägnade drygt sju år åt att utvärdera och förbättra designen på tillbehör såsom headsets, så att Sonys miljontals kunder skulle få en så bra upplevelse som möjligt. Vi körde allt från stora testpaneler till att springa runt i korridorerna och säga; “Ursäkta får vi prova på ditt öra?”.

Det måste ha varit spännande att spendera så lång tid på utvärdering och design av konsumentprodukter i gränslandet mellan det digitala och det fysiska.

– Ja, det var det. Jag träffade massor av spännande människor och fick en väldigt bra grund. Sedan dess har jag fortsatt att fördjupa mig, och bland annat jobbat för WhatUsersDo, UserZoom, och Etsy, under mina år i London. Sedan jag började arbeta har jag också hunnit jobba som agil projektledare, och nu senast när jag var på Joint Academy jobbade jag både med UX Research och som Product Owner.

Kul kombination! Det känns verkligen som att alla dina erfarenheter passar perfekt på Ambition. Vad ser du mest fram emot nu när du börjar?

– Ambition vill hjälpa innovativa organisationer att växa, och stärka världens designers. För mig passar det perfekt. Jag vill hjälpa andra att lyckas med sin designresearch. Det är många som behöver stöd och strukturer för att kunna jobba ännu mera effektivt med just detta. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas, både tillsammans med mina nya kollegor och genom Empower. Jag ser också fram emot att vara på ett mindre företag. Det blir lite mer familjärt, och jag gillar den känslan.

Tack Lotta! Jag ser verkligen fram emot att få jobba och utvecklas tillsammans med dig! Välkommen till Ambition!

Chris Noessel’s new job – Design Principal for Applied AI at IBM, but… what does it mean?

Ambition Empower AI track leader Chris Noessel just got a new day job. He’s still with IBM, but now in an even more exciting and challenging position. We had a quick chat to figure out just what a Design Principal for Applied AI does.

Hi Chris! Congratulations on the new position as Design Principal for Applied AI! Sounds great, but what does it mean?

– IBM’s GM of Design, Katrina Alcorn, challenges us to find ways to make excellence at the company pervasive. To this end, the Design for AI guild is creating a comprehensive set of tools for IBMers to design world-class AI experiences. These projects include explainability, competitive analysis, quality heuristics, conversational experiences, data literacy, and design related to foundation models, to name a few. In my role as Design Principal for Applied AI, I run the guild’s plenary sessions, speaker events, do deep-dive work on my own project with a small team, and along with the rest of the guild leadership team, help mentor the dozen or so teams. I am also available to IBMers to consult not just on design for AI theory but AI as in practical applications with clients and our own products.

What will be different 15 years from now?

That sounds like a perfect role for you. IBM is a leader in this space and obviously has decided to put AI front and center. Just as design and development have become integral parts of most businesses over the last 15 years, it seems evident that AI will change what we (designers) do and how we organize. What will be different for us 15 years from now?

– That is a long time horizon, so take my answer with due skepticism. But, I fully expect designers to both be designing for systems with lots more AI, and doing it with AI “collaborators.” By collaborators I don’t mean like “general AI” robots, like R2D2 and BB8, but certainly with AI systems that assist with research and analysis, real-time predictions on the efficacy of new designs, and assistance with software in the hands of real users. Designers will need to be familiar with this medium—and the ethical pitfalls at risk when designing in this medium—and that means more pressure for designers to become system thinkers.

Designers need to become System Thinkers

Yes, systems thinking… Seems like we’re all waking up, realizing that not even broadening our focus from one touchpoint to complete journeys is enough when we want to design for specific outcomes. But… Systems thinking is… hard. Maybe it’s just me, but sometimes it almost feels overwhelming when you try to capture the relevant entities and when you try to understand causality and correlation… But, hey, maybe that’s one of the things that we’ll need an AI collaborator to figure out?

– Systems thinking is hard, but I think it’s the nature of design. A complete design accounts for different users’ abilities, goals, and circumstances, and balancing all that in your head—and designing for it—is an act of systems thinking. As Eero Saarinen said, we should “design a thing by considering it in its next larger context—a chair in a room, a room in a house, a house in an environment, an environment in a city plan.” Keep climbing up that chain and you wind up in the big amorphous world of systems. And yes, I’d personally like a well-designed AI in the sidecar as I take that journey.

Thanks Chris, and good luck with your new position!

Check out Chris’ track on AI and Design, and join Ambition Empower here.

Chris Noessel, designing AI solutions for IBM by day, writing books and novels on AI and sci-fi by night. No designer, anywhere on the planet, gets AI and design the way Chris does. Chris is a former leader at Cooper, San Fransisco, co-author of Make It So: Interaction Design Lessons from Science Fiction (Rosenfeld Media, 2012), co-author of About Face, 4th Edition (Wiley, 2015), and author of Designing Agentive Technology: AI That Works for People (Rosenfeld Media, 2017). Recently he’s begun publishing sci-fi short stories, and he’s is currently contemplating books about meaning machines and interfaces that improve their users.

Francesco Carello, Bosch

Bosch expands from 1 to 10 members

Hi Francesco! You’re a UX Team Lead at Bosch eBike | Digital. You’ve been a member of Ambition Empower since the very beginning, a year ago. But before we get to Empower… What’s an eBike?

– An eBike? It’s simple really. It’s an electrified bicycle, equipped with an electric motor to assist you when you’re pedaling. The experience is quite sensational. With an eBike, it feels like you get super strength, like you’re boosted, like you have bionic legs. We’re improving the biking experience for everyone, from experiences mountain bikers to people who otherwise would have avoided biking. And it’s not just about the motor and the battery but also about the smart interplay between modular on-handlebar controls, displays, a connected app, and digital services that enhance your experience even further.

I really like the way you phrase that. Giving people super strength. Both because it’s an excellent way of framing your work and because that’s what we are trying to do with Ambition Empower.
You’ve been with us for a year. How come you joined in the first place?

– I read Chris Noessels Sci-Fi book many years ago, and then I read his book on AI and design. I really like both his writing and the way he teaches. I was immediately intrigued when he shared his involvement in Ambition Empower through LinkedIn. Then, when I read about the format, with small doses of curated materials and live sessions over a whole year, I decided to give it a try.

Ah. So Chris was the trigger… Nice. And, starting now, there will be 10 of you from Bosch’s eBike division. How come?

– Empower has been very useful for me. It’s very much in line with how I learn; Direct conversations with a group. Some inspiration through stuff I can read or watch. Try things out. Then meet again. You’ve recreated this cycle for me. I told the team about my experience; about the live sessions that just have to be experienced, the curated material we read or watch between sessions, and the app. Then I asked who wanted to join, and here we are. 🙂

Yes, here we are… And, we’re super happy to have all of you. Thanks for being part of Empower!

🚴‍♀️ If you want to empower bikers, don’t hesitate to reach out to Francesco. He’s continuously growing the UX and Service Design team at Bosch.

💪 If you want to join Francesco and all the other Ambition Empower members, head over to Ambition Empower and sign up!

Ambition Empower is a professional development service where design and product thought-leaders help you and your team grow. Empower is optimized for your busy life, allowing you to spend as little as one hour per week, and still stay ahead of the competition.

Afra Noubarzadeh, Ambition

“Ambition ger mig ett sammanhang där jag kan använda mig av hela min verktygslåda”

Redan innan jag träffade Afra så hade jag lyssnat på hans TEDx-talk om konst och programmering. Han fångade mig direkt. Afra har ett rörligt intellekt och en smittande nyfikenhet som gör att man vill vara nära. Han har också ett förflutet som bland annat tjänstedesigner, affärsutvecklare, och projektledare på t.ex. Invinn och Göteborgs Stad.

Hej Afra! Och välkommen till Ambition! Lust är helt centralt för att det man gör skall bli bra, och för att det skall ge energi både för en själv och för alla andra som är inblandade. Så… Vilket är det roligaste och mest engagerande projektet som du någonsin jobbat med?
– Oj. Svår fråga. Det har så klart funnits många roliga projekt genom åren… Men kanske… Jo. På grund av pandemin ställdes många sommarjobb in under sommaren 2020. Inte minst inom vård och äldreomsorg. För att skapa något värdeskapande för både Göteborgs stad och för ungdomarna fick jag i uppdrag att ta hjälp av 100 av ungdomarna för att få fram nya idéer kring hur staden skulle kunna fortsätta att utvecklas på ett hållbart sätt. Vi valde att dela upp oss i team, och köra designsprints inom cirkulär konsumtion tillsammans med Konsument och medborgarservice.

Wow! Designsprintar med 100 personer, det måste ha varit utmanande?
– Det var faktiskt enklare än man skulle kunna tro. Trots att ungdomarna inte hade en aning om vad en designsprint var, och trots att de var inställda på att jobba inom vård, så blev resultatet fantastiskt bra. Mot slutet av sprinten levererades 21 hållbara och innovativa idéer, och flera av dem har sedan tagits vidare.

Kul! Fanns där några favoriter bland idéerna?
– Svårt att välja en… Men, en av mina favoriter handlar om matsvinn där elever på en skola kunde se mat som blir över från lunchen och köpa med sig hem via en app. Lite som Karma. Passar utmärkt för ungdomar som har det tufft ekonomiskt hemma, eller som hinner inte käka innan träningen.
– En erfarenhet jag tar med mig från detta projektet var hur uppkopplade dessa ungdomar är. När de skulle göra research fick en grupp in över 500 svar på en enkät under en dag, och de övriga grupperna låg inte långt efter.

Otroligt… I många andra sammanhang måste man kämpa för att ens komma upp i tvåsiffrigt. Till sist, vad ser du mest fram emot nu när du börjar på Ambition?
– Personligen hittade jag till designyrket i mötet mellan digital affärsutveckling och konst. Ambition ger mig ett sammanhang där jag kan använda mig av hela min verktygslåda, och hjälpa massor av organisationer att skapa både innovativa och hållbara lösningar. Ambition är på en spännande resa, och jag vill gärna vara med och bidra. Jag upplever att de, eller vi, ligger långt fram, och att nivån av expertis, och viljan att dela med sig, är minst sagt otrolig.

Tack Afra, och välkommen till Ambition! Ser fram emot att jobba tillsammans! 🙌

Samuel Spånberger & Carin Andersson-Sarning, Stratsys

“I want to make it possible for my designers to grow in a smarter way”

Hi Samuel Spånberger! You and Carin Andersson-Sarning have been part of Ambition Empower for almost a year. Now you are extending your memberships, and also bringing in more colleagues from Stratsys. Why?

– For us, this format fits perfectly. You learn something new every week, and get the opportunity to reflect in-between, unlike a conference or traditional course. It’s easier to learn, and to apply the new knowledge when you get it in small doses. Why we are bringing in more colleagues? Easy. I want to make it possible for my designers to grow in a smarter way.

To your mind, what has been most rewarding during the past year? Is there something special that you have learned regarding e.g. your work processes, or something that has helped you to move faster?

– The tracks we have followed have sparked a lot of thoughts and fruitful discussions. Perhaps the most important thing for Carin has been Per Axbom’s tips on how to hold better workshops. We have tested this in the team, and took it upon ourselves to create ready-made workshop components to work with. We have also started to design more in groups instead of individually. We reach a greater consensus and a higher quality on the design proposals that came out of these workshops. For me, personally, Kim Goodwin is an invaluable source of inspiration, and her track constantly helps me grow as a leader.

We have just launched the new Empower app. Have you had time to look at it?

– Yes. I really like that it is easier to see which tracks you follow, and to mark the things you have done. If I could wish for something… it would be super nice to be able to write down your takeaways as notes, directly in the app, both to remember to do it, and to remember where they are.

In the autumn, we will start up two new tracks; Service Design with Chris Risdon, and Product Management for UX People with Christian Crumlish. You are 5 people from Stratsys. Do you have a plan for how you will prioritize and what tracks you will follow?

– We recently hired four new designers. I want each of them to specialize in one specific direction. Here Ambition Empower gives us the opportunity to focus a little extra on one track at a time, and then share insights with the team at regular intervals. This way we can continuously discuss how we can improve our UX process, and keep growing both as a team and as individuals.

Thank you Samuel, and good luck with your continued development! 🙌

Carin Andersson-Sarning & Samuel Spånberger at Stratsys

Stratsys förlänger, och utökar från två till fem

Hej Samuel Spånberger! Du och Carin Andersson-Sarning har varit med i Ambition Empower i snart ett år. Nu förlänger ni, och tar dessutom med fler kollegor från Stratsys. Varför då?

– För oss passar det här formatet perfekt. Man lär sig lite varje vecka och får möjligheten att reflektera mellan varven, till skillnad mot en konferens eller traditionell kurs. Jag upplever att kunskapen fastnar bättre, och att det är lättare att applicera nya kunskaper om man får dem i små doser. Varför vi blir fler? Enkelt. Jag vill göra det möjligt för mina designers att förkovra sig på ett smartare sätt.

Vad tycker du/ni har varit mest givande under året som gått? Är det något särskilt som du/ni tagit med er in i ert sätt att arbeta, och som har hjälpt er komma fortare framåt?

– De spår som vi har följt har väckt en hel del tankar och diskussioner. Kanske det främsta för Carin har varit Per Axboms tips om hur man håller bättre workshops. Vi har testat detta i teamet och tog bland annat till oss att skapa färdiga komponenter att laborera med, men även att designa i grupp och inte en och en. Vi fick fram ett större samförstånd och enighet kring de designförslag som kom ut ur dessa workshops. För min egen del är Kim Goodwin en ovärderlig källa till att lyfta blicken i mitt ledarskap vilket annars kan vara svårt när man har händerna fulla.

Vi har precis lanserat den nya Empower-appen. Har du hunnit kika på den?

– Ja. Det som jag verkligen gillar är att det är enklare att markera vilka spår man följer samt att kunna checka av de steg de saker som man gjort. Och… när man får chansen så vill man ju alltid önska något, så det hade varit toppen att direkt i appen kunna skriva ner sina takeaways för att inte glömma av att göra det.

Till hösten startar vi upp två nya spår; Service Design med Chris Risdon och Product Management for UX People med Christian Crumlish. Ni är 5 personer som är med från Stratsys. Har ni någon plan för hur ni kommer att prioritera och vad ni kommer att vara med på?

– Vi har anställt fyra designers på ett bräde. Jag vill att varje designer specialiserar sig i någon riktning (T-shaped people) och här ger Ambition Empower möjlighet att fokusera lite extra på ett spår i taget för att sedan dela med sig av insikter till teamet med jämna mellanrum, så att vi kan kontinuerligt diskutera hur vi kan förbättra vår UX-process.

Tack Samuel, och lycka till med er fortsatta utveckling! 🙌


Ambition Empower är en medlemstjänst för kontinuerlig kompetensutveckling för dig som jobbar med digital produkt- och tjänsteutveckling. Upplägget är optimerat för att funka särskilt för dig som har ont om tid, och bara kan investera så lite som en timma i veckan. Häng med du också!

Karin Lidman Adsegård at Min Doktor

“Frågor om digital etik är särskilt viktiga”

Säg hej till Karin Lidman Adsegård, Service & UX Designer på Min Doktor, och medlem i Ambition Empower! Du gick med för sex månader sedan, vilka är dina starkaste intryck så här långt?

– Jag tycker att det är jättebra. Jag gillar verkligen upplägget, att det är kontinuerligt, och inte en punktinsats på några dagar. Då är det så lätt att man glömmer allt så fort man är inne i sprintarbetet igen.

Ett medlemskap i Empower ger ju tillgång till ALLT, just nu sex, och snart åtta olika spår inom allt från designledarskap till AI och tjänstedesign. Hur har du lagt upp ditt deltagande?

– I början tänkte jag att jag skulle följa allt, men det går så klart inte. Nu fokuserar jag på Susan Weinschenks båda spår, dels det om Behavioral Design, och dels det om Design Research. Jag följer också med i Per Axboms spår om Digital Etik. För att se till att jag hinner med brukar jag boka upp lite tid med mig själv varje vecka. Det är ju bra att det inte krävs så mycket tid, men det behöver finnas i almanackan.

Vad har varit bäst hittills tycker du?

– Jag gillade verkligen när Per pratade om sin Inclusive Panda, modellen för digital inkludering, och vi fick en chans att jobba med den. Den har jag sedan tagit med mig och gått igenom med mina kollegor. Frågor om digital etik är särskilt viktiga för oss som digital vårdgivare.

Har du några tips till andra som funderar på att gå med?

– Ja, jag tror att man skulle få ut mer om man var fler från den egna organisationen som var med. Så om man har chans att gå hela teamet så är det nog toppen! Då kan man enklare snappa upp och sprida sådant som är av värde både för teamet och för hela organisationen. 

Tack Karin, och lycka till med ditt fortsatta deltagande!


Ambition Empower är en medlemstjänst för kontinuerlig kompetensutveckling för dig som jobbar med digital produkt- och tjänsteutveckling. Upplägget är optimerat för att funka särskilt för dig som har ont om tid, och bara kan investera så lite som en timma i veckan. Häng med!

Ambition

Från silvertejp och Google docs till “riktig app”

Jane och jag gjorde de 50 första intervjuerna med designers och chefer i februari och mars förra året. Vår viktigaste slutsats: För att verksamheter skall kunna skapa så bra produkter och tjänster som det bara går – och för att kunna anställa och behålla de bästa – måste man hela tiden utveckla sina arbetssätt, och hjälpa sina anställda att växa.

Kontinuerlig professionell utveckling är absolut nödvändig för både verksamhet och individ. Livspusslet är utmanande. Motivation är viktigt. Enkelhet är avgörande.

Vi bokade möten med några av våra främsta förebilder. Personer som hela tiden tänker ut nya modeller, som har skrivit böckerna, som har koll, och som alltid hjälper branschen att flytta fram positionerna. Jag minns fortfarande känslan när Kim Goodwin – som var först ut – sade ja, och när Susan Weinschenk sade “why didn’t we think of this”.

Anders skissade sedan upp enklast möjliga lösning för hur vi skulle kunna realisera det hela i en första version. WordPress, Woo-commerce, Zoom, Google docs, silvertejp, mycket manuellt arbete, och många långa kvällar.

Under hösten och våren testade vi oss sedan fram för att förstå vad som funkade och vad som borde förändras. Under ledning av Nathalie nyttjade vi interna konferenser och co-creation-sessioner till att kartlägga, idégenerera och utvärdera. Baserat på allt vi lärt oss prototypade vi fram en helt ny lösning – först på papper, sedan i Figma, och nu i en första version utvecklad tillsammans med våra vänner på Matic Tribe, och så klart Jonas på Appmost.

De senaste veckorna har ett tiotal medlemmar haft access till den nya appen. Självklart har vi hittat både buggar och förbättringsmöjligheter, men de inledande kommentarerna är mycket lovande!

Och… NU är det dags. Säg hej till nya Ambition Empower! Nu öppnar vi successivt upp den nya lösningen för alla – nästan 200 – medlemmar.

Anders, Annelie, Cecilia, Claes, Jakob, Jane, Jessica, Johan, Johanna, Kristina, Nathalie, Pia, Åsa, Christopher, Per, och James har alla gjort ett fantastiskt jobb för att lyfta Empower till en ny nivå. Vi är så oändligt tacksamma 🤗 för att så många valt att hänga med, och otroligt ödmjuka inför de utmaningar som vi har framför oss. Det här är bara början, och vi lär oss nya saker varje dag.

Om du är sugen på att haka på, så gör det. Vi lovar att det kommer att bli både lärorikt och roligt!

PS. I September börjar dessutom två helt nya spår; Service Design med Chris Risdon (som skrivit den grymt bra “Orchestrating Experiences”, och som har en bakgrund på klassiska Adaptive Path), och Product Management for UX People med Christian Crumlish, som precis kommit ut med boken med samma namn. Missa inte dessa! 🌟 DS.

Join The List

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.