Johan Salo

Välkommen Johan Salo!

🚀 Ambition växer ytterligare när vi säger välkommen till… JOHAN SALO! 🎉

Vi fortsätter att knyta till oss de allra bästa inom UX- och produktledarskap, tjänstedesign och verksamhetsutveckling.

Hej Johan! Du har jobbat med UX framförallt inom lärande och hälsa, i snart 20 år. Hur kommer det sig att det blev just design av digitala tjänster som fångade ditt intresse från början?
– När jag började så var det väldigt mycket fokus på tekniken. I stället för att fokusera på vad verksamheten eller användarna behövde, så var det som att man bara kopierade tekniska lösningar från andra, och utgick från att det skulle bli bättre bara för att det blev annorlunda. Jag ville förändra sättet digitala tjänster utvecklades på, och fokusera mer på det som användaren själv ville uppnå i stället för att skapa komplexa tekniska lösningar bara för att det gick.

Vår kollega Jessica Bjermer har haft dig som handledare en gång i tiden. Hon beskriver dig som otroligt kunnig, med massor av spännande erfarenheter från olika sammanhang, men hon säger också att du är oerhört ödmjuk, och att man måste dra saker ur dig om man vill få ur dig de mest spännande grejerna. Så, om jag drar lite extra här, vad är du mest stolt över hittills i ditt arbetsliv?
– Wow, tack för de fina orden, det värmer! Det jag är mest stolt över är att jag successivt byggt upp ett kunnande kring att kunna lösa komplexa problem där processen varit stökig och där utkomsten ofta är osäker till en början.
– Jag är också stolt över de små tillfällena då det märks att jag designat med fokus på det som ska uppnås utan att gränssnittet stått i vägen. Ett exempel är när jag skulle skapa en lekfull lösning för att motivera synskadade barn att gå med käpp ute på stan. Det var en härlig känsla när resultatet blev att synskadade barn fick friheten att leda följeslagaren i stället för tvärtom.

Snyggt. Verkligen fint att byta perspektiv på det viset. Vi ser så otroligt mycket fram emot att bygga Ambition, tillsammans med dig!

Välkommen till Ambition! 💜

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.