Kristina Ljunglide Christensson

Välkommen Kristina Ljunglide Christensson!

Vi fortsätter att knyta till oss de allra bästa inom UX- och produktledarskap, tjänstedesign och verksamhetsutveckling.

Hej Kristina! Du imponerade stort på Cecilia, Nathalie och mig under anställningsintervjun. Ditt sätt att koppla design till affär, din orädda attityd, och dina resonemang kring arbetssätt vittnar om otroligt hög potential. Utöver din designutbildning från Chalmers så har du skaffat dig ledarerfarenheter från både Loughborough University, och från ett internship på Infineon i Tyskland och USA.

Hur kommer det sig att du redan så tidigt i din karriär intresserade dig så mycket för ledarskap?
– Svårt att säga. Kanske är det för att många i min närhet jobbar med ledarskap i olika former. De är allt från lärare till VD:ar. Dessutom har det nog mycket att göra med mig som person. Jag drivs av förändring, och att vara med att skapa den. När intresset för UX växte så insåg jag snabbt att jag utöver att identifiera behov och designa lösningar, också måste ha förmåga att förmedla dessa insikter, och arbeta tillsammans med övriga delar av organisationen på ett bra sätt. Design, och verksamhetsutveckling, är ett lagspel. Jag tror att det är därifrån det kommer… att det är därför jag är så intresserad av ledarskap.

Under de senaste åren har du arbetat på en liten SaaS-startup inom byggsektorn. Vilka erfarenheter tar du med dig från de här åren, både till Ambition, och de kunder du kommer att arbeta för?
– Att jobba på ett litet startup skiljer sig väldigt mycket från större bolag. Ta bara det där med vilka rutiner som finns, som ligger till grund för hur företaget fungerar. I ett litet startup skapar man dem efterhand. Man lär sig att tänka snabbt och lösa problem utan att det finns någon manual. För mig har detta varit väldigt nyttigt. Jag har fått en väldigt bra känsla för helheten, och hur UX och design vävs samman med bland annat affärsstrategi och kundservice.
– En annan sak som jag tar med mig är hur otroligt viktigt det är att få till ett bra samarbete med utvecklarna, och det här gäller säkert oavsett storlek på bolag. Man vinner så otroligt mycket på att ha en gemensam bild av varför man gör en viss förändring, och vilka behov hos användarna man vill tillgodose.

Till sist. En kort fråga. Vad ser du mest fram emot nu när du börjar på Ambition?
– Kaffet 😉, och sen så klart att få jobba med ett företag som ser helheten när det kommer till UX och organisation! Ni, och nu får jag äntligen säga VI, är ett otroligt gäng som jag ser fram emot att lära mig av – och bidra till – så att våra kunder i sin tur kan leverera ännu mera värde till sina kunder. Det här skall bli fantastiskt spännande!

Tack Kristina! Välkommen till Ambition! 🌟

Vill du också vara med på vår resa – som kollega, kund, eller samarbetspartner? Följ Ambition på LinkedIn, och maila mig på , så tar vi det därifrån. 😊

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.