VĂ€lkommen Lotta Agvard! 🎉

Hej Lotta, och VÄLKOMMEN till Ambition! Med 15+ Ă„rs erfarenhet inom Customer/User Research frĂ„n t.ex. Sony och UserZoom mĂ„ste du vara en av landets mest erfarna UX Researchers, i alla fall i mötet mellan det fysiska och det digitala. Hur kom det sig att du började med just detta?

– Jag drivs av att hjĂ€lpa folk. SĂ„ har det varit Ă€nda sedan jag var liten, Ă€ven om jag dĂ„ sĂ„ klart inte visste att jag skulle jobba med anvĂ€ndar-research och digital produktutveckling som vuxen. Det enda jag var helt sĂ€ker pĂ„ dĂ„ var att lĂ€kare inte skulle funka… SĂ„ fort jag ser nĂ„gon som har ont sĂ„ fĂ„r jag ont pĂ„ precis samma stĂ€lle.

Ha! NÀ, Àven om det sÄ klart Àr viktigt att kÀnna *med* patienterna sÄ skulle det sÄ klart vara komplicerat. SÄ, hur kom det sig att det blev just UX Research som blev din grej?

– Jag minns inte hur jag hittade det, men jag ville lĂ€sa interaktionsdesign. Att skapa tekniska lösningar som verkligen funkar för mĂ€nniskor kĂ€ndes viktigt. Men, det fanns inte som grundutbildning nĂ€r jag pluggade, sĂ„ istĂ€llet fick det bli systemvetenskap först, och sedan interaktionsdesign som magister. NĂ€r jag var klar pĂ„ Lunds Universitet började jag pĂ„ Sony, och Ă€gnade drygt sju Ă„r Ă„t att utvĂ€rdera och förbĂ€ttra designen pĂ„ tillbehör sĂ„som headsets, sĂ„ att Sonys miljontals kunder skulle fĂ„ en sĂ„ bra upplevelse som möjligt. Vi körde allt frĂ„n stora testpaneler till att springa runt i korridorerna och sĂ€ga; “UrsĂ€kta fĂ„r vi prova pĂ„ ditt öra?”.

Det mÄste ha varit spÀnnande att spendera sÄ lÄng tid pÄ utvÀrdering och design av konsumentprodukter i grÀnslandet mellan det digitala och det fysiska.

– Ja, det var det. Jag trĂ€ffade massor av spĂ€nnande mĂ€nniskor och fick en vĂ€ldigt bra grund. Sedan dess har jag fortsatt att fördjupa mig, och bland annat jobbat för WhatUsersDo, UserZoom, och Etsy, under mina Ă„r i London. Sedan jag började arbeta har jag ocksĂ„ hunnit jobba som agil projektledare, och nu senast nĂ€r jag var pĂ„ Joint Academy jobbade jag bĂ„de med UX Research och som Product Owner.

Kul kombination! Det kÀnns verkligen som att alla dina erfarenheter passar perfekt pÄ Ambition. Vad ser du mest fram emot nu nÀr du börjar?

– Ambition vill hjĂ€lpa innovativa organisationer att vĂ€xa, och stĂ€rka vĂ€rldens designers. För mig passar det perfekt. Jag vill hjĂ€lpa andra att lyckas med sin designresearch. Det Ă€r mĂ„nga som behöver stöd och strukturer för att kunna jobba Ă€nnu mera effektivt med just detta. Jag ser verkligen fram emot att fortsĂ€tta utvecklas, bĂ„de tillsammans med mina nya kollegor och genom Empower. Jag ser ocksĂ„ fram emot att vara pĂ„ ett mindre företag. Det blir lite mer familjĂ€rt, och jag gillar den kĂ€nslan.

Tack Lotta! Jag ser verkligen fram emot att fÄ jobba och utvecklas tillsammans med dig! VÀlkommen till Ambition!

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.