Välkommen Nina Svenningsson! 🎉

Hej Nina! Så fantastiskt att du äntligen börjat på Ambition! Först, lite back story, så… Hur började allt? Vad var det som gjorde dig intresserad av UX och tjänstedesign från början?

– För mig var detta inget givet. Under hela min uppväxt ville jag bli operasångerska eller musikalartist. Jag älskar att stå på scen. Efter gymnasiet blev det musikallinjen på Balettakademien i Göteborg. Sedan hann jag med allt från att underhålla turister på solsemester till att vara körsolist i operan Amadis, och ensemble i Jesus Christ Superstar. 

Ah. Att kunna “ta golvet” är alltid en god egenskap, inte minst när det gäller design. Så, vad var det som fick dig att byta bana? 

– En kombination av praktiska omständigheter. Dels måste man flänga runt väldigt mycket, och det kan väl vara trevligt, men det blir också svårt att göra något annat. Dels är det fruktansvärt svårt att livnära sig på musik. 

– När jag väl bestämde mig för att hitta något nytt var jag ganska orolig. Jag har gjort det jag brinner för… Kommer allt framåt att kännas som att jag “nöjer mig” med något? Jag provade mig fram. Tog lite kurser. Praktisk projektledning, arbetsledning… interaktionsdesign.. BOOM! Det här var ju grymt! Hur människor fungerar… Lösa problem… Fantastiskt! Det kändes helt rätt, och då blev det också dags att hoppa på “en riktig utbildning” istället för bara fristående kurser. För min del blev det Digital Design på högskolan i Kristianstad.

Kul! Det är ju verkligen inte alltid man känner att man hittar något som känns perfekt. Nu har du ju jobbat några år, och vet lite mer vad jobbet handlar om “egentligen”. Känns det fortfarande lika bra, eller saknar du musiken? 

– Ja, det känns fortfarande fantastiskt! En sak jag verkligen gillar med UX-yrket är att jag får grotta ner mig i olika områden för att förstå vilka utmaningar som finns och vad som kan göras bättre. För mig spelar det ingen roll om det handlar om en förbättrad fordonsupplevelse, att göra det enklare att leva med ADHD, eller att effektivisera hantering av avfall och containrar. Man får leva sig in i massor av olika situationer i sin vardag, och det är det inte många som får. Det är på vissa sätt faktiskt något som UX och musikal har gemensamt. 

– Och dessutom… Musiken har jag alltid med mig. Bara som ett exempel… Oavsett vad det handlar om så finns det alltid en sång som passar in, och när jag fick jobbet på Ambition så tänkte jag direkt på So Much Better från Legally Blonde. Just den scenen när Elle får reda på att hon är uttagen av en respekterad juridikprofessor som en av få praktikanter som får hjälpa till i ett, riktigt, uppmärksammat rättsfall. “Whoa! Is that my name up on that list? Does someone know that I exist? Is this a mistake? Am I even awake? Pinch me now to make sure!” Det känns helt enkelt fantastiskt att vara här!

Kul! Det är ömsesidigt! Vad ser du mest fram emot?

– Just nu är det bara fantastiskt kul att komma in i det här sammanhanget. Ambitions vision och mission går så bra in i det som jag själv tänkt på mycket under de senaste åren. Jag ser också fram emot att fortsätta utveckla mitt kunnande och mitt ledarskap. Det blir lätt att man glömmer bort sig själv lite på vägen, så det känns viktigt att knyta ihop allt, och det känner jag att jag kan göra här.

Tack Nina! Så kul att äntligen ha dig här!

Nyfiken på Ambition? Kolla in jobbsidan, och kontakta någon av oss, så berättar vi mer. 😊

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.