Välkommen Fredrika Lundkvist! 🎉

Fredrika, välkommen till Ambition! Härligt att ha dig här! Först av allt – hur började det hela?

– Jag har alltid varit duktig på teknik. Ända sedan grundskolan. Matte, teknik, fysik… Allt det där flöt liksom bara på under gymnasiet. När det blev dags att söka vidare kikade jag först på en massa tekniska utbildningar, men eftersom sång, musik, och skissande också varit en stor del av min uppväxt så ville jag gärna hitta något där det kreativa också fick ta plats. För min del så blev det en uppenbarelse när jag hittade just Teknisk Design på Chalmers i Göteborg. Där träffade allting helt rätt helt enkelt på vad jag kunde och kände att jag ville göra.

Teknisk design? En fantastisk utbildning vad det verkar. Jag har haft förmånen att arbeta med många från den utbildningen genom åren, och alla har verkligen varit grymt duktiga.

– Ja. Det som fick mig intresserad var en formulering i programbeskrivningen. Jag minns inte exakt, men det handlade om att det inte bara handlar om att göra coola grejer, utan om kreativ problemlösning för att skapa lösningar som fungerar i människors vardag. När någon frågar vad jag jobbar med brukar jag säga: Gör jag ett bra jobb så märker du inget. Gör jag ett fantastiskt jobb så blir det ett WOW!

Sant, och välformulerat. När visste du att du ville hålla på med just UX och tjänstedesign?

– Det är något vackert i det, tycker jag. Just mötet mellan teknik och kreativitet. För mig var det självklart redan under utbildningen. Det var också självklart att jag ville jobba som konsult. Jag älskar att sätta mig in i utmaningarna i olika verksamheter och branscher.

Och nu är du här, hos oss på Ambition. Vad hoppas du få uppleva här, och hur vill du utvecklas framåt?

– För mig handlar det om utveckling. Jag vill bli bättre på allt. Jag valde Ambition för att det finns så många duktiga och seniora kollegor som man kan lära sig av, och för att det finns så mycket bra tänk kring kompetensutveckling – med Empower och allt annat. Jag tror helt enkelt att det här är det bästa stället för mig. Med tiden hoppas jag växa i mitt ledarskap, och prova på olika ansvarsroller.

Det låter onekligen som att du är på rätt ställe. Fredrika, vi är så glada att ha dig här! ❤️

Vill du jobba tillsammans med Fredrika och med oss på Ambition. Kasta ett öga på jobbsidan, och hör av dig!

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.