Ambition

Från silvertejp och Google docs till “riktig app”

Jane och jag gjorde de 50 första intervjuerna med designers och chefer i februari och mars förra året. Vår viktigaste slutsats: För att verksamheter skall kunna skapa så bra produkter och tjänster som det bara går – och för att kunna anställa och behålla de bästa – måste man hela tiden utveckla sina arbetssätt, och hjälpa sina anställda att växa.

Kontinuerlig professionell utveckling är absolut nödvändig för både verksamhet och individ. Livspusslet är utmanande. Motivation är viktigt. Enkelhet är avgörande.

Vi bokade möten med några av våra främsta förebilder. Personer som hela tiden tänker ut nya modeller, som har skrivit böckerna, som har koll, och som alltid hjälper branschen att flytta fram positionerna. Jag minns fortfarande känslan när Kim Goodwin – som var först ut – sade ja, och när Susan Weinschenk sade “why didn’t we think of this”.

Anders skissade sedan upp enklast möjliga lösning för hur vi skulle kunna realisera det hela i en första version. WordPress, Woo-commerce, Zoom, Google docs, silvertejp, mycket manuellt arbete, och många långa kvällar.

Under hösten och våren testade vi oss sedan fram för att förstå vad som funkade och vad som borde förändras. Under ledning av Nathalie nyttjade vi interna konferenser och co-creation-sessioner till att kartlägga, idégenerera och utvärdera. Baserat på allt vi lärt oss prototypade vi fram en helt ny lösning – först på papper, sedan i Figma, och nu i en första version utvecklad tillsammans med våra vänner på Matic Tribe, och så klart Jonas på Appmost.

De senaste veckorna har ett tiotal medlemmar haft access till den nya appen. Självklart har vi hittat både buggar och förbättringsmöjligheter, men de inledande kommentarerna är mycket lovande!

Och… NU är det dags. Säg hej till nya Ambition Empower! Nu öppnar vi successivt upp den nya lösningen för alla – nästan 200 – medlemmar.

Anders, Annelie, Cecilia, Claes, Jakob, Jane, Jessica, Johan, Johanna, Kristina, Nathalie, Pia, Åsa, Christopher, Per, och James har alla gjort ett fantastiskt jobb för att lyfta Empower till en ny nivå. Vi är så oändligt tacksamma 🤗 för att så många valt att hänga med, och otroligt ödmjuka inför de utmaningar som vi har framför oss. Det här är bara början, och vi lär oss nya saker varje dag.

Om du är sugen på att haka på, så gör det. Vi lovar att det kommer att bli både lärorikt och roligt!

PS. I September börjar dessutom två helt nya spår; Service Design med Chris Risdon (som skrivit den grymt bra “Orchestrating Experiences”, och som har en bakgrund på klassiska Adaptive Path), och Product Management for UX People med Christian Crumlish, som precis kommit ut med boken med samma namn. Missa inte dessa! 🌟 DS.

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.