Karin Lidman Adsegård at Min Doktor

“Frågor om digital etik är särskilt viktiga”

Säg hej till Karin Lidman Adsegård, Service & UX Designer på Min Doktor, och medlem i Ambition Empower! Du gick med för sex månader sedan, vilka är dina starkaste intryck så här långt?

– Jag tycker att det är jättebra. Jag gillar verkligen upplägget, att det är kontinuerligt, och inte en punktinsats på några dagar. Då är det så lätt att man glömmer allt så fort man är inne i sprintarbetet igen.

Ett medlemskap i Empower ger ju tillgång till ALLT, just nu sex, och snart åtta olika spår inom allt från designledarskap till AI och tjänstedesign. Hur har du lagt upp ditt deltagande?

– I början tänkte jag att jag skulle följa allt, men det går så klart inte. Nu fokuserar jag på Susan Weinschenks båda spår, dels det om Behavioral Design, och dels det om Design Research. Jag följer också med i Per Axboms spår om Digital Etik. För att se till att jag hinner med brukar jag boka upp lite tid med mig själv varje vecka. Det är ju bra att det inte krävs så mycket tid, men det behöver finnas i almanackan.

Vad har varit bäst hittills tycker du?

– Jag gillade verkligen när Per pratade om sin Inclusive Panda, modellen för digital inkludering, och vi fick en chans att jobba med den. Den har jag sedan tagit med mig och gått igenom med mina kollegor. Frågor om digital etik är särskilt viktiga för oss som digital vårdgivare.

Har du några tips till andra som funderar på att gå med?

– Ja, jag tror att man skulle få ut mer om man var fler från den egna organisationen som var med. Så om man har chans att gå hela teamet så är det nog toppen! Då kan man enklare snappa upp och sprida sådant som är av värde både för teamet och för hela organisationen. 

Tack Karin, och lycka till med ditt fortsatta deltagande!


Ambition Empower är en medlemstjänst för kontinuerlig kompetensutveckling för dig som jobbar med digital produkt- och tjänsteutveckling. Upplägget är optimerat för att funka särskilt för dig som har ont om tid, och bara kan investera så lite som en timma i veckan. Häng med!

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.