Carin Andersson-Sarning & Samuel Spånberger at Stratsys

Stratsys förlänger, och utökar från två till fem

Hej Samuel Spånberger! Du och Carin Andersson-Sarning har varit med i Ambition Empower i snart ett år. Nu förlänger ni, och tar dessutom med fler kollegor från Stratsys. Varför då?

– För oss passar det här formatet perfekt. Man lär sig lite varje vecka och får möjligheten att reflektera mellan varven, till skillnad mot en konferens eller traditionell kurs. Jag upplever att kunskapen fastnar bättre, och att det är lättare att applicera nya kunskaper om man får dem i små doser. Varför vi blir fler? Enkelt. Jag vill göra det möjligt för mina designers att förkovra sig på ett smartare sätt.

Vad tycker du/ni har varit mest givande under året som gått? Är det något särskilt som du/ni tagit med er in i ert sätt att arbeta, och som har hjälpt er komma fortare framåt?

– De spår som vi har följt har väckt en hel del tankar och diskussioner. Kanske det främsta för Carin har varit Per Axboms tips om hur man håller bättre workshops. Vi har testat detta i teamet och tog bland annat till oss att skapa färdiga komponenter att laborera med, men även att designa i grupp och inte en och en. Vi fick fram ett större samförstånd och enighet kring de designförslag som kom ut ur dessa workshops. För min egen del är Kim Goodwin en ovärderlig källa till att lyfta blicken i mitt ledarskap vilket annars kan vara svårt när man har händerna fulla.

Vi har precis lanserat den nya Empower-appen. Har du hunnit kika på den?

– Ja. Det som jag verkligen gillar är att det är enklare att markera vilka spår man följer samt att kunna checka av de steg de saker som man gjort. Och… när man får chansen så vill man ju alltid önska något, så det hade varit toppen att direkt i appen kunna skriva ner sina takeaways för att inte glömma av att göra det.

Till hösten startar vi upp två nya spår; Service Design med Chris Risdon och Product Management for UX People med Christian Crumlish. Ni är 5 personer som är med från Stratsys. Har ni någon plan för hur ni kommer att prioritera och vad ni kommer att vara med på?

– Vi har anställt fyra designers på ett bräde. Jag vill att varje designer specialiserar sig i någon riktning (T-shaped people) och här ger Ambition Empower möjlighet att fokusera lite extra på ett spår i taget för att sedan dela med sig av insikter till teamet med jämna mellanrum, så att vi kan kontinuerligt diskutera hur vi kan förbättra vår UX-process.

Tack Samuel, och lycka till med er fortsatta utveckling! 🙌


Ambition Empower är en medlemstjänst för kontinuerlig kompetensutveckling för dig som jobbar med digital produkt- och tjänsteutveckling. Upplägget är optimerat för att funka särskilt för dig som har ont om tid, och bara kan investera så lite som en timma i veckan. Häng med du också!

Sign up for our newsletter

We help designers and innovative organizations to grow – both in capability and confidence. Sounds interesting? Sign up for our newsletter, and let’s keep in touch.